Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010

Σημαντικό Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό έργο από τον Κώου Ναθαναήλ

 
Κως, του Βασιλείου Γεωργιόπουλου  


Έχει περάσει ένας και πλέον χρόνος από την στιγμή που ανήλθε, μετά από εισήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου και απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνοδού του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, στο θρόνο της Αποστολικής Εκκλησίας των νήσων Κώου και Νισύρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Ναθαναήλ.

Από την επόμενη ημέρα της ενθρονήσεως ένας άνεμος αλλαγής και δημιουργίας φυσάει στην Μητρόπολη μας. Όπου και αν στρέψει κάποιος το βλέμμα του γίνεται μάρτυρας των έργων τα οποία γίνονται με την αδιάκοπη προσωπική του φροντίδα και τη βοήθεια των συνεργατών του, αλλά και με την συνεχή προσφορά του λαού της Μητροπόλεως, ο οποίος πολλές φορές από το υστέρημά του προσφέρει την αγάπη του για την Εκκλησία του.

Τα παραδείγματα αυτού του νέου κλίματος πολλά: Ναοί ανακαινίζονται, κατηχητικά σχολεία για παιδιά, εφήβους και ενήλικες αρχίζουν πάλι να λειτουργούν, καθημερινό συσσίτιο προσφέρει τροφή σε περισσότερα από 300 άτομα (χριστιανούς αλλά και μουσουλμάνους), ιερείς χειροτονούνται και πληρώνουν θέσεις ενοριών που είχαν μείνει για παρά πολλά χρόνια κενές, κτήρια που κατέρρεαν αποδίδονται σε χρήση.

Ανάμεσα στα έργα που ιδιαίτερα ανακούφισαν τον κωακό λαό είναι η ανακαίνιση του γηροκομείου που λειτουργεί στην περιοχή Άγιος Νεκτάριος Κω. Σε αυτό πλέον ξεκουράζονται με φροντίδα και αγάπη στην δύση της ζωής τους, περίπου δέκα κυρίες.

Στα πλαίσια αυτής της προσφοράς το τελευταίο παράδειγμα είναι η ανακατασκευή και ο εξοπλισμός του δευτέρου ορόφου του γηροκομείου με στόχο από την αρχή του νέου έτους να είναι σε θέση να δέχεται και να καλύπτει της ανάγκες και ανδρών της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι ξεκούραστα με την φροντίδα του ακούραστου προσωπικού του, άλλα και με την προσφορά εργασίας και μέριμνας των εθελοντών αδελφών μας, να ζήσουν σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον το υπόλοιπο της ζωής τους.
 
Οι ενδιαφερόμενοι για περαιτέρω πληροφορίες θα πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου.

http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=3932

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ομιλία:"Γνωριμία με τους 12 Αποστόλους".

Το απόγευμα της Δευτέρας, 2 Ιουλίου 2018, μετά τον Εσπερινό και την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, πραγματοποιήθηκε εόρτιο αφιέρωμ...