Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου και Κάσου υποδέχεται στην ηρωική Κάσο το τίμιο λείψανο της Αγίας Μαρίνας!

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ιερά Μητροπόλη Καρπάθου και Κάσου, ανακοινώνει στους ευσεβείς χριστιανούς των νησιών μας ότι ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρίνας Κάσου θα έχει τη μεγάλη ευλογία να υποδεχθεί τεμάχιο του Τιμίου Λειψάνου της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, από το δεξιό άφθαρτο χέρι της, το οποίο θα μεταφέρει και θ’ αφιερώσει στο Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγος.

Το Ιερό λείψανο θα υποδεχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2011, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κάσου, στις 5.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος.  Θα γίνει λιτανευτική μεταφορά του προς το Ναό της Αγίας Μαρίνας, όπου και θα τοποθετηθεί στο ειδικό προσκυνητάρι. Εκεί θα τελεσθεί στη συνέχεια μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, με την παρουσία και των δύο Αρχιερέων και Παρακλητικός Κανόνας της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας.
Το πρωί της Κυριακής 18ης Σεπτεμβρίου 2011 θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Κάσου η ακολουθία του Όρθρου και δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγου και Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβροσίου.

Το απόγευμα  της Κυριακής, στις 6.30 μμ θα τελεσθεί η ακολουθία των Χαιρετισμών της Αγίας Μαρίνας και θ’ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του Ιερού Ναού.
Προσκαλούνται και παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί των νησιών μας να συμμετάσχουν στην υποδοχή του ιερού λειψάνου και στις σχετικές ακολουθίες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: