Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Ο Σεβ.Καρπάθου με τον Πατριάρχη μας στην ΙΜΒΡΟ!

Στην ολάνθιστη Ίμβρο! Ημέρες περισυλλογής για τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην ιδιαίτερη πατρίδα του

ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΝ.GR

Ίμβρος, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα
Την ιδιαίτερη πατρίδα του, Ίμβρο, επισκέπτεται από το μεσημέρι της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για λίγες ώρες ξεκούρασης και περισυλλογής στο αιγαιοπελαγίτικο νησί που οι αγροί του έχουν στρωθεί μ' ένα ολάνθιστο ανοιξιάτικο "χαλί". Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Καρπάθου Αμβρόσιος και Χίου Μάρκος. Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τη συνοδεία του ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος ενώ στο λιμάνι της νήσου παρέστη και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Νικόλαος Ματθιουδάκης, ο οποίος αυτές τις ημέρες επισκέπτεται την Ίμβρο μαζί με την σύζηγό του κυρία Αικατερίνη Βαρβαρίγου, Πρόξενο της Ελλάδος στην Ανδριανούπολη.
Στο λιμάνι περίμεναν τον Πατριάρχη δεκάδες Ίμβριοι και προσκυνητές από την Ελλάδα οι οποίοι του προσέφεραν άνθη του ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς τόπου. Η χαρά τους μεγάλη, τα χαμόγελα πλατιά αφού έστω και για λίγα εικοσιτετράωρα θα έχουν κοντά τους τον συμπατριώτη τους, τον δικό τους άνθρωπο.
Αμέσως μετά την σύντομη ανεπίσημη υποδοχή ο Πατριάρχης προσκύνησε στον Μητροπολιτικό Ναό της Παναγιάς, πρωτεύουσας του νησιού. Ο Ναός, αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου, λιτός και περιποιημένος. Άλλωστε ο μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου, που συνόδευσε τον Πατριάρχη, δείχνει ιδιαίτερη φροντίδα για την συντήρηση και την προστασία των Εκκλησιών της επαρχίας του. Και αν οι πιστοί λιγόστεψαν, οι Ναοί στέκουν όρθιοι περιμένοντάς τους απόδημους Ίμβριους να γυρίσουν έστω και για λίγες ημέρες το καλοκαίρι.   
Ακολούθως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε μια σύντομη στάση στον Μητροπολιτικό Οίκο πριν αναχωρήσει για το χωριό του, τους Άγιους Θεόδωρους. Εκεί βρίσκεται το πατρικό του σπίτι.
 
ΠΗΓΗ:  http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9424



Δεν υπάρχουν σχόλια: