Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Κοπή αγιοβασιλόπιτας και Συναυλία παραδοσιακής μουσικής!

Ήταν μια βραδιά εξαιρετική! Την Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020, το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό και την Παράκληση, στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Μονής μας, έγινε η ευλογία και η κοπή της αγιοβασιλόπιτας της Μονής και των προσκυνητών της, από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβροσίου Πανοσ. Αρχιμ. π.Αμβρόσιο Μαναρουλά, τον Ηγούμενο Αρχιμ. π.Καλλίνικο, τον Σύγκελλο π.Αθανάσιο Γκότση, τους Ιερομονάχους π.Σπυρίδωνα Καράμαλη και Λουκά Ναβρούζογλου, τον Οικονόμο π.Δημήτριο Σκαρβελάκη και τον Διάκονο π.Στυλιανό Φασούλα.
Ομάδα κυριών απέδωσε τα κάλαντα της Μονής, που ειπώθηκαν και σε μερικά χωριά φέτος και ακολούθησε η παρουσίαση του νέου ψηφιακού δίσκου του συγκροτήματος, “ NOTIO TOξO in Karpathos”, κι ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια από την εξαίρετη και σεμνή καλλιτέχνιδα κ.Κατερίνα Παπαδοπούλου και τους εκλεκτούς μουσικούς συνεργάτες της κ.Γιώργο Κοντογιάννη, στην κρητική λύρα και στα κρουστά, τον κ.Στέφανο Δορμπαράκη, στο κανονάκι και στα φωνητικά, τον κ.Κυριάκο Ταπάκη, στο ούτι και τον κ.Χαρίτωνα Χαριτωνίδη, στην τσαμπούνα, γκάϊντα και φλογέρα, ο οποίος συνόδευσε τα τραγούδια με ιδιαίτερα χαριτωμένους χορευτικούς σχολιασμούς!
Παραβρέθηκαν η Έπαρχος κ.Καλλιόπη Νικολαΐδου, ο Δήμαρχος κ.Ιωάννης Νισύριος, ο Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Λυριστής, ο Δκτής της ΔΑΝ Καρπάθου Σχης κ.Γεώργιος Καλτσουκαλάς, ο Δκτής του 9ου Σταθμού Αναφοράς Επισμηναγός κ.Σταύρος Βουρναζίδης, ο Δκτής του 102 ΛΜΕΘ Λοχαγός κ.Ιωάννης Καραγιαννίδης, ο Δκτής του Πυροσβεστικού Τμήματος Καρπάθου Υποπυραγός κ.Δημήτριος Αϊβάτογλου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ.Θεοδώρα Διαμαντή και πλήθος κόσμου.
Ευχαριστίες πολλές στην κ.Κατερίνα Παπαδοπούλου και τους συνεργάτες της για την ευγενική και αφιλοκερδή προσφορά και συμμετοχή τους, στους αδελφούς Μιχάλη και Σταμάτη Παναγιώτου για τη δωρεάν ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, την κ. Μαρία Μαστρομιχάλη, για την δωρεάν υπέροχη διακόσμηση της αίθουσας, τον Αρχιμάγειρα κ.Κωνσταντίνο Νισύριο και τους συνεργάτες του και τους ευλογημένους εθελοντές για την πολυποίκιλη προσφορά τους!


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: